خرید یک چای ساز مناسب | راهنمای خرید آشپزخانه
- توضیحات
- دسته: راهنمای خرید آشپزخانه
- بازدید: 3503
چای ساز وسیله ای است که برای دم کردن چای و گرم نگه داشتن آن استفاده می شود.یک کتری و یک قوری دارد که کتری به وسیله یک المنت داخلی داغ می شود و قوری هم بر روی یک صفحه گرم نگهدارنده قرار می گیرد.
روشن و خاموش شدن این دو نیز توسط یک مدار الکتریکی ساده کنترل می شود. اگر هم آب داخل کتری تمام شود دستگاه به طور خودکار خاموش می شود.
به طور کلی چای سازهایی که در بازار موجودند بیشتر از انواع پلاستیکی، پیرکس و شیشه ای، سرامیکی یا استیل هستند. بهانه کمبود وقت بهترین بهانه برای استفاده از این کالای برقی پرمصرف در بین مردم است که عذر چندان موجهی هم به حساب نمی آید!
تجمع رسوب آب روی آن و خوب دم نکشیدن و خوش طعم نشدن چای از جمله دلایلی هستند که باعث می شوند ما خرید این محصول را به شما پیشنهاد نکنیم. اما به هر ترتیب اگر قصد دارید که چای ساز بخرید، بهتر است انواع استیل یا پیرکس و سرامیکی آن را به انواع پلاستیکی اش ترجیح دهید. زیرا برق، باعث حرارت دیدن دسته کتری یا قوری چای ساز نمی شود. بنابراین خریدن چای سازهایی که دسته شان پلاستیکی است، نمی تواند مشکل چندانی را برای شما به وجود بیاورد.
بسته به برند وشرکت تولید کننده چای ساز،قوری چای ساز دارای صافی ثابت یا قابل جدا شدن است و انواع ضد زنگ و ضد رسوب آن نیز وجود دارد. برای جلوگیری از ایجاد لایه چربی بر روی چای هنگام استفاده از چایساز قبل از هربار استفاده قوری و صافی آن را به طور کامل با آب سرد بشویید.
چای ساز دیجیتال این امکان را فراهم می کنند تا دمای قوری را به دلخواه تنظیم نمایید.
از نظر برخی افراد طعم چایی که در قوری چینی و به روش سنتی تهیه شده باشد، قابل مقایسه با هیچ چیز دیگری نیست. بعضی افراد هم عقیده دارند که تهیه چای به روش سنتی کاری زمان بر بوده که خصوصاٌ برای میهمانی ها یا مکان هایی که در آن چای باید برای تعداد افراد زیادی سرو شود، دشوار است.
۰ نکتهی مهم که در خرید چایساز باید مورد توجه قرار داد:
۱. نوع چایساز را براساس ذائقه خود انتخاب کنید اگر تازه استفاده از کتری و قوری را کنار گذشتهاید و قصد خرید چایساز دارید یا تمامی نتهای عطر و طعم چای برای شما قابل تشخیص است، نوع دمآور برای شما مناسبتر است ولی اگر به ظاهر وسیلههای آشپزخانه خیلی اهمیت میدهید نوع استنددار معمولا ظاهر شکیلتری دارد. همچنین فضایی که برای نگهداری این دستگاه انتخاب میکنید باید مناسب با نوع آن باشد، دمآورها بهدلیل قرارگیری قوری روی کتری، ارتفاع بیشتری دارند.
۲. نوع بدنه چایسازها معمولا فلزی، پلاستیکی یا شیشهای است. انواع پلاستیکی ممکن است مقداری آب کتری را طعمدار کند، انواع شیشهای به مرور زمان جرم میگیرد و بدنه نوع فلزی خیلی داغ میشود.
۳. حجم کتری را بر اساس تعداد و میزان استفاده انتخاب کنید.
۴. حتما بهخاطر داشته باشید چایسازی که انتخاب میکنید درپوش کتری داشته باشد یا دارای درپوش قوری قابل استفاده برای کتری هم باشد.
۵. نشانگر میزان آب در اکثر چایسازهای با بدنه پلاستیکی و فلزی میزان آب داخل کتری را نشان میدهد.
۶. صافی دهانه کتری از ورود رسوبات داخل کتری به لیوان چای و قوری جلوگیری میکند. این صافی فلزی یا پلاستیکی است و در دو حالت ثابت و پرتابل در داخل کتری و جلوی دهانه خروجی آب قرار میگیرد. نوع پرتابل را میتوان خارج کرد و شست و از این نظر به نوع ثابت ارجحیت دارد.
۷. حالت گرم نگهدار درجه حرارت آب کتری را نزدیک به نقطه جوش نگه میدارد. در این حالت آب بخار میشود ولی قل نمیزند.
۸. قطعکن خودکار به شما کمک می کند که بلافاصله بعد از جوش آمدن آب کتری درصورتیکه درپوش آن بسته باشد یا قوری روی کتری قرار داشته باشد به حالت گرمنگهدار دربیاید.
۹. تنظیم درجه حرارت آب کتری در برخی مدلها بهخصوص انواع استنددار ممکن شده است.
۱۰. تایمر نیز در برخی مدلهای جدید امکان برنامهریزی زمانی را برای این دستگاهها فراهم کرده است.
چند نوع چایساز داریم؟
چای ساز ها در دو نوع روی همی و صفحهای هستند . چای سازهای روی هم، دارای یک کتری برقی هستند که بر روی پایه متصل به برق قرار میگیرد و قوری روی آن سوار میشود . دستگاهی شبیه به قوری کتری با این تفاوت که با برق کار میکند . نوع دیگر چای سازهای صفحهای هستند که کتری آنها سمت راست و قوری در سمت چپ به روی صفحهای سوار میشوند .
اینکه شما کدام مدل را انتخاب میکنید بسته به سلیقه شما است اما میتوان گفت جدا از زیبایی، چایسازهای صفحه ای با قیمتی مناسب تر کارایی بیشتری دارند و ما پیشنهاد میکنیم این مدل چایساز را در الویت خرید خودتان قرار بدهید.
مصرف بی رویه ممنوع!
بهتر است در حفظ انرژی ها کوشا باشیم و بدانیم که چایساز یکی از دستگاههای پرمصرف برقی محسوب میشود. دستگاهی که مدام در منزل شما خاموش و روشن میشود. چای ساز میتواند در کسری از دقیقه آب یخ را به نقطهی جوش برساند و این نشانگر مصرف بالای برق در این دستگاهها است. هنگام خرید به میزان توان مصرفی این دستگاه دقت کنید. استاندارد توان مصرفی این دستگاه ها از 1800 وات تا 2200 وات هستند.
به کتری بیشتر توجه کنید
کتری یکی از مهم ترین بخش های چای ساز شما است . پس اگر می خواهید انتخاب درستی داشته باشید حتما هنگام خرید به نکات زیر توجه ویژه کنید:
1.حتما برایتان پیش آمده که وقتی جایی مهمان هستید و به شما چای تعارف میکنند یک لایه چربی بسیار منزجر کننده روی آن مشاهده کنید، چربیای که تمام لذت نوشیدن چای را از بین میبرد. کتریهای پلاستیکی یا تلقی استاد ساخت این چربی ها هستند پس دقت کنید که بهترین گزینه برای جنس کتری دستگاه شما شیشه ای و یا استیل است. تا جای ممکن از کتری های پلاستیکی و تلقی دوری کنید.
2.کتری چای ساز خود را بردارید و به زیر آن نگاه کنید . یک تو رفتگی گرد میبینید که رابطهی مستقیم با کیفیت چای ساز و عمر آن دارد . این قسمت رسانای برقی است که کتری با آن آب را به جوش میآورد. در یک کلام این قسمت قلب چای ساز شما است. باید بدانید نوع پلاستیکی این رسانا که در حال حاضر بخش بسیار اندکی از بازار را فرا گرفته اند بدترین انتخاب است، بهتر است سراغ قسمت رسانای فلزی بروید که سرعت جوش شدن آب و عمر دستگاه را به شکل قابل تحسینی بالا می برد.
یکی از معتبرترین سازنده های این رسانا ها شرکت استریکس نام دارد و در بازار ایران این قسمت با همین نام شناخته شده است، بنابراین میتوانید برای خرید این نوع چای ساز ها از فروشنده بخواهید که چای سازی با کفه استریکس به شما بدهد.
3.به وزن کتری توجه کنید ، بعضی از کتری ها واقعا سنگین تر از توان یک خانم خانه دار درست شده اند و بلند کردن آنها کار سادهای نیست. بهتر است کتریای انتخاب کنید که وزن متناسبی داشته باشد و چای ریختن را برای شما شبیه به یک کابوس نکند.
4.سعی کنید چای سازی بخرید که در کتری آن آهنربانی باشد. این مسئله نه تنها سهولت کار را افزایش میدهد بلکه عمر در دستگاه و فنرهایش را نیز بیشتر خواهد کرد. کتری شما حتما باید نشانگر میزان آب داشته باشد تا بدانید آب دستگاه چه وقت تمام میشود.
قوری فقط یه قوری نیست !
جنس قوری دستگاه میتواند شیشه ای یا استیل باشد. در هر دو صورت به جنس بدنه دقت کنید و روی چای سازی دست نگذارید نخرید که جنس بدنه قوری آن خیلی نازک باشد. این ممکن است شما را با مشکل شکسته شدن مداوم قوری مواجه کند. در خصوص قوریهای شیشه ای به این مسئله دقت کنید که هرچه شفافیت شیشه بیشتر باشد، مشخص میکند که کیفیت بیشتری دارد. قوری باید مجهز به توری ضد زنگ و ضد رسوب باشد، بهتر است از خرید قوریهای با توری پلاستیکی صرفنظر کنید.
مغز چای ساز باید خوب کار کند !
صفحه چای ساز شما یعنی پردازنده اصلی دستگاه! در خصوص اینکه کیفیت تکنولوژی و داخل صفحه تا چه اندازه قابل قبول است را باید یک آدم حرفهای مشخص کند، تنها کاری که از عهدهی شما برمیآید این است که میتوانید بجای این کار به برند محصول دقت کنید. کمپانیهای بزرگ و خوش نام دستگاهی با کیفیت پایین را وارد چرخهی تولید خودشان نمی کنند. در خرید مارکهای شناخته شده هم باید به مسائلی دقت کرد:
1.صفحه شیشه ای و لمسی با درجه حرارت!
صفحه های شیشه بسیار زیبا هستند و احتمال «قُر» شدن آنها وجود ندارد. شاید با خودتان فکر کنید که ممکن است این قسمت بشکند و به علت فشرده بودن جنس شیشه در کسری از ثانیه تبدیل به هزاران قطعه ریز بشود، اما به شما این اطمینان را میدهیم که این شیشه ها ی ضد خش تنها با برخورد مستقیم و محکم میشکنند و به راحتی از بین رفتنی نیستند.
پس اگر با صفحه شیشهای سر جنگ نداشته باشیم سالهای سال بدون هیچ مشکلی کار میکند. حالا وقتی چای سازی یافتید که کفهی شیشهای زیبایی داشت به این موضوع هم دقت کنید که دکمه های این دستگاه دیجیتال و صفحه مجهز به نمایشگر ال ای دی درجه حرارت باشد.
شما با این امکان میتوانید دقیقا مشخص کنید که آب به چه دمایی از سطح جوش برسد و قوری تا چه دمایی گرم بماند. این مسئله نه تنها کیفیت دم آوری چای و نگهداری آن را بیشتر میکند بلکه به شما امکان های دیگری نیز میدهد. مثلا میتوانید هنگام تهیه نسکافه و انواع قهوه میزان گرمای آب را به درجه مورد نیاز محصول برسانید و یا برای درست کردن شیر خشک کودک دلبندتان دمایی را مشخص کنید که مد نظرتان است و او را نمیسوزاند.
2.قطع کن خودکار
توجه داشته باشید که چایسازی که مد نظرتان است حتما باید مجهز به قطع کن خودکار باشد . قطعا اگر قرار باشد مدام بالای سر کتری خود بایستید تا خاموش و روشنش کنید به کار دیگری نمیرسید. کارایی این تکنولوژی به این شکل است که وقتی آب کتری به اندازه ای که شما خواستهاید گرم شد خود به خود خاموش می شود
3.گرم نگه داشتن
کم مصرف ترین چای ساز ها هم پر مصرف محسوب میشوند ! اگر قرار باشد مدام به آشپزخانه برویم و دکمه حرارت کتری را بزنیم تا یک استکان چای بنوشیم باید بخش عمده ای از درآمد خود را به قبض آب و برق اختصاص بدهیم. در این قسمت تکنولوژی به کمک شما آمده است، می توانید چای سازی بخرید که دکمه و امکان گرم نگه داشتن آب داخل کتری را داشته باشد. این تکنولوژی به محض سرد شدن آب داخل کتری با استفاده از نیروی اندک برق آن را دوباره به جوش میآورد و آب داخل کتری را همیشه گرم نگه میدارد.
سیم کوتاه بیمصرف !
دقت کنید که سیم دستگاه به اندازه مطلوب و استاندارد باشد، برخی از چای سازهای داخل بازار سیمی بسیار کوتاه دارند که انتخاب محل قرار گیری چای ساز در آشپزخانه را برای شما سخت می کند . حتما توجه داشته باشید که سیم دستگاه مطلوب و استاندارد باشد. در آخر امیدواریم خرید خوبی داشته باشید و البته بدانید برای خرید چایساز باید بودجهای بین 150 تا 400 هزار تومان در نظر بگیرید.
نظرات (0)